Registreren

Registreren

Op welke manier kan ik mijn registers bedienen?

Er zijndivese manieren om de registers te bedienen. De een vind het mooi om met trekregisters zijn orgel te bedienen, een ander geeft de voorkeur aan een touchscreen. Of een combinatie van beide. Hieronder een opsomming van wat mogelijkheden.


Trekregisters

Trekregisters worden al eeuwen gebruikt op orgels. Je kunt ze krijgen in verschillende modellen. We gebruiken een standaard maar elk ander denkbaar model is te maken. Hiernaast enkele voorbeelden.

- Trekregisters met naam erop

- trekregisters met naamplaatjes erboven, gegraveerd of digitaal doormiddel van een e-inkt display. DDS (Digital Display system)


Strak modern Hauptwerk orgel, Personal Organ

Touchscreen (in een lade)

Een wat meer modernere manier van registreren is via een touchscreen. U kunt het scherm ingebouwd krijgen zoals u links op het plaatje ziet.


Eventueel kan dit door het scherm in een lade te plaatsen. U trekt het scherm eruit als u het orgel gebruikt. Als het orgel niet wordt gebruikt dan is het netjes opgeborgen. Eventueel is zoals u hiernaast ziet ook een combinatie te maken met trekregisters.


bij personal orgen gebruiken we schermen van Iiyama waarom?


De reden dat we deze monitor gebruiken en ook aanbevelen is:


  • Het scherm heeft een capacitive, multi touch. Dat betekend dat ze al werken bij het aanraken. Dit in tegenstelling tot Faytech schermen die veel worden gebruikt in hauptwerk land. Op deze schermen moet gedrukt worden om te werken.
  • De schermen van Iiyama zijn vlak. ze hebben rondom geen opstaande rand. Dit staat wat strakker en voelt heerlijk aan.
  • Elo touch screens zijn ook erg goed. maar die zijn in verhouding veel duurder. de Iiyama touch screens zijn van dusdanige kwaliteit dat die meerprijs niet nodig is.

Touchscreen 10 inch

Bent u op zoek naar een wat eenvoudiger systeem. Dan hebben we daar Personal Touch voor. OP dit display word de registratie weergegeven van de geladen sampleset, u kunt dan eenvoudig registreren, ook zijn daar de voorkeuze knoppen te vinden.


Daarnaast is het ook mogelijk om een vergelijkbaar programma op de tablet te krijgen zodat u via een (ingebouwde) tablet kunt registreren. Tevens is het daarbij mogelijk om uw audio af te stemmen naar uw wensen.